ENSENYANCES DE FRANCESC:

VOS SONA AQUESTA MÚSICA?
     Hola amics, moltes voltes m'ho preguntat alguns quina és eixa melodia que sóna en tal o qual propaganda de la televisió i que són difícils de trobar  en tendes o en internet.
      La majoria són peces de música clàssica que són conegudes sense saber-ho i que s'hi aprofiten les empreses publicitàries....(al personal li sónen d'alguna cosa..., no se paguen drets d'autor en molts casos, etc)
      Ací vos en porte tres que crec que les reconéixereu fàcilment.
      La primera d'elles és de Luigi Boccherini i durant molts anys ens ha donat ganes de menjar mel. La mel de la "granja de san francisco". Doncs no, no era de Vivaldi, era de Boccherini, ai ai ai....
http://www.youtube.com/watch?v=kSE15tLBdso
      La segon es la típica música de colònia o fragàncies que solen vendre's per Nadal, el seu tò melancòlic i bucòlic molt donat per eixe èpoques; no sé quina fragància és la que la incloïa pero segur que la recordareu. Es tracta de un fragment de l'òpera Lackmé, del compositor Leo Delibes i que el seu fragment més conegut és el "duet de les flros" cantat per dues sopranos.
http://www.youtube.com/watch?v=R9gFBuYc0z0&feature=related
      I , finalment, una que potser menys coneguda. Era la simfonia nº 25 de Mozart, que encapçalava la banda sonora de la película "Amadeus" i que ,potser perque es posà de moda, la va aprofitar una empresa de gel.lats , crec que era "cote d'or" i que ara quan escoltem esta música ens cau la bava si es en estiu esperant el deliciós geladet.
http://www.youtube.com/watch?v=2VD1SqWQXrE&feature=related
      En properes ocasions ja vos buscaré de més si m'aneu donant idees. 
  
PER FRANCESC JOSEP

Entrades populars